Menu Close

Edukacinė programa „Jaunasis karvedys“

Nors už lanko ir dargana, vasario 25d. susiruošėme į Vytauto Didžiojo Karo muziejų, kur mūsų visų laukė įdomi veikla. Kūrybiškumą skatinantis užsiėmimas nukėlė mus į tolimuosius viduramžius, kuomet Lietuvos valstybę nuo priešų saugojo galingose pilyse įsitvirtinę karvedžiai.

Ėmėmės atsakingos užduoties – specialiai parengtame makete statėme stiprią pilį ir parengėme ją gynybai. Pažinę pilies gyvenimo įdomybes ir nusprendę, kaip pastatyti gynybinę sieną, kur apgyvendinti valdovą, karius bei amatininkus, pasirūpinome tinkamu savo pajėgų išrikiavimu. Išdrįsome paimti į rankas kalaviją, užsidėti šalmą ir tapome tikrais viduramžių karvedžiais!

20200220_111115 20200220_111728

Vaikai sužino, kaip pasistatyti pilį, kaip ją užimti ir apginti, susipažino su pilies gyvenimu, to meto ginklais ir šarvais, karių junginiais ir karybos būdais. Pasirinkta žaidimo forma smalsiems vaikams padeda geriau įsisavinti mokomąją medžiagą, skatina domėjimąsi istorija, lavina kūrybiškumą, suteikia galimybę turiningai praleisti laisvalaikį. Tai leidžia geriau įsivaizduoti ir pajusti viduramžių kario „duoną“.

Pažintinė programa buvo labai žaisminga, įtraukianti į veiklą ir informatyvi tiek mažyliams, tiek auklėtojams.
Po programos galėjome laisvai pasivaikščioti po muziejų, ekskursijos gidai  supažindino vaikus su įdomiausiais muziejaus eksponatais. Vaikų dėmėsį, ypač beniukų, traukė dideli ir masyvūs riterių šarvai, pilys, ginklai.

20200220_102159 20200220_105120

Informacija ir nuotraukos mokytojos Vaidos Stankevičiūtės

 

Skip to content