Menu Close

DĖL EDITOS ESTRELOS PASIŪLYTO REZOLIUCIJOS “DĖL LYTINĖS IR REPRODUKCINĖS SVEIKATOS IR TEISIŲ” PROJEKTO

Europos Parlamento Moterų teisių ir lyčių lygybės komitetas ir Lietuvos europarlamentarai L. Donskis, V. Blinkevičiūtė bei J.V. Paleckis palaimino rezoliuciją  „Seksualinė ir reprodukcinė sveikata bei teisės“. Gruodžio10-ąją šią rezoliuciją turėtų balsuodamas priimti Europos Parlamentas.

 

Rezoliucija vadovaujasi 2010 m. paskelbta Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) pasauline moterų ir vaikų sveikatos strategija, bei Europos regiono biuro ir Vokietijos Federalinio sveikatos švietimo centro (BZgA) programos „Lytinio švietimo standartai Europoje. Politikos kūrėjams, švietimo ir sveikatos priežiūros institucijoms bei specialistams skirta programa“, 2010 m. programa kurioje teigiama:

– masturbacija ankstyvoje kūdikystėje prisideda prie lytinio švietimo.

– vaikai iki 6 metų jau turi žinoti apie intymius santykius tarp tos pačios lyties. – – iki 9 metų jau turi gauti informacijos apie kontracepcijos metodus.

– iki 12 metų vaikai jau turi žinoti, kaip efektyviai naudotis prezervatyvais ir kontraceptikais.

– vaikui turi būti pateikta informacija apie lytinę orientaciją bei skirtumus tarp lytinės tapatybės ir biologinės lyties.

– iki 15 metų paaugliams jau turi būti pateikta informacija apie vaisingumo pokyčius.

– natūraliu europiečio vaisingumo pokyčiu laikoma surogatinė motinystė, reprodukcija taikant medicinos pagalbą ir kūdikių genetinis „dizainas“.

 

Daugiau informacijos visuomet galite kreiptis el.paštu  Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo Spam'o, jums reikia įjungti Javaskriptą, kad matytumėte tai

 

Pranešimas „Dėl lytinės ir reprodukcinės sveikatos ir teisių“ Edite Estrela (lietuvių kalba)

<a data-cke-saved-href="mailto: Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo Spam'o, jums reikia įjungti Javaskriptą, kad matytumėte tai

http://www.europarl.europa.eu

 

The Estrela Report on Sexual and Reproductive Health and Rights (anglų k.)
Pakeistas 
http://www.europarl.europa.eu
 

WHO_BZgA_Standards published in 2010, (anglų k.)

http://www.oif.ac.at

Skip to content