Nuo seno žinoma, kad daržovės yra sveikatos šaltinis, jų niekada netrūkdavo ant senolių stalo. Skaityti plačiau
,,Taip taip, moliūgai vis iš kitų vietų auga“, -pritarė Justas.
Agurkas žalias ir skanus.
,,Ant sumuštinio jį galima dėti“, – pastebėjo Aras.
,,Galima agurkinę sriubą virti“, – savo kulinarinėmis žiniomis dalinosi Justas.
,,Su medumi galima valgyti“, – įsiterpė smaližė Marija.
Taip taip, o čipso neuždėsi ant duonos, sriubos neišvirsi ir į žemę nepasodinsi, kad daugiau užaugtų. Bulvė saugo mūsų širdutes.
,,Bulves reikia nuskust, jei nori valgyt“, – pareiškė Kajus.
,,O aš valgau bulves su sviestu“, – pasakė Deividas.
Žinoma, iš bulvių galima iškepti bulvių plokštainį, o iš čipsų neiškepsi. Kopūstas turi daug vitamino C ir kvepia kopūstu, o česnakas kvepia savo kvapu.
,,Man mamytė kepa duoną su česnaku“, – pasigyrė Miglė.
Saldi morka sveika, o saldus limonadas nesveika. Jeigu išgersi visą butelį limonado, tai:
,,Gali apsivemt“, – paaiškino Justas.
,,Ir dar vidurius gali susukt“, – pridūrė Deividas.
,,Pilvuką gali skaudėt“, – susirūpino Tauras.
,,Pomidoras virškina pilvą“, – savo žiniomis pasidalino Aras.
Informacija ir nuotraukos priešmokyklinio ugdymo pedagogės Audronės Domanaitienės